מטרת החוקרים הייתה לבחון את הערך הפרוגנוסטי של חילוף החומרים של גלוקוז במוח לצורך שרידות. לחולי Lewy Body יש סיכון מוגבר לדמנציה, המהווה מנבא משמעותי לשרידות. תת-מטבוליזם בקליפת המוח האחורית שמזוהה בבדיקת PET עלול להקדים את התפתחות הדמנציה בשנים.
עוד בעניין דומה
במחקר הוכללו חולים שאובחנו עם מחלת פרקינסון (Parkinson's disease - PD), מחלת פרקינסון עם דמנציה, או דמנציה עם Body Lewy שעברו PET. מטבוליזם מוחי אזורי של כל מטופל נותח על ידי קביעת הביטוי של הדפוס הקוגניטיבי הקשור ל-PD (ציון Z) ועל ידי דירוג PET חזותי. החוקרים ביצעו אנליזה של הערך החזוי של PET לשרידות כוללת באמצעות ניתוחי רגרסיה של Cox (תוקננו לפי גיל ומין) וחישבו מדדים פרוגנוסטיים עבור המודל הטוב ביותר.
תוצאות המחקר הדגימו שמטבוליזם של גלוקוז היה מנבא משמעותי לשרידות ב-259 החולים שהוכללו ( 118 אירועים; יחס סיכון: 1.4 [1.2-1.6] לציון Z; יחס סיכון: 1.8 [1.5-2.2] לציון דירוג PET חזותי; שניהם p < 0.0001). ריבוד סיכון עם ציוני דירוג PET חזותי הניב שרידות חציונית של 4.8, 6.8 ו-12.9 שנים עבור מטופלים עם תת-מטבוליזם חמור, בינוני ומתון בקליפת המוח האחורית (חציון שרידות לא הושג עבור מטבוליזם קורטיקלי תקין). ריבוד ל-5 קבוצות על סמך המדד הפרוגנוסטי גילה שיעורי שרידות של 10 שנים של 94.1%, 78.3%, 34.7%, 0.0% ו-0.0%.
החוקרים הסיקו כי חילוף חומרים אזורי של גלוקוז במוח הוא מנבא משמעותי לשרידות במחלות Lewy Body ועשוי לאפשר חיזוי שרידות מוקדם יותר מאשר אבן הדרך הקלינית "דמנציה". לפיכך, בדיקת PET עשוי לשפר את הבסיס להחלטות טיפוליות, במיוחד עבור פרוצדורות טיפוליות פולשניות כמו גירוי מוחי עמוק במחלת פרקינסון.
מקור: