מטרת החוקרים הייתה להעריך סמנים ביולוגיים של נוזל מוח שדרתי בקרב אוכלוסיית האפרו-אמריקאים (African Americans - AA).
עוד בעניין דומה
נכון להיום, ההנחה הרווחת היא שמחלת האלצהיימר (Alzheimer's disease - AD) שכיחה יותר בקרב אוכלוסיית ה AA, אך מחקרים באוכלוסייה זו מוגבלים.
החוקרים ניתחו 3,006 דגימות של נוזל מוחי מבקרות, מקרי AD ומקרים שאינם AD, כולל 495 (16.5%) משתתפים שמזדהים כשחורים/AA ו-2,456 (81.7%) אנשים לבנים/אירופאים. בוצע שימוש בחתכים שנגזרו מהדמיה נוירולוגית של מחלת האלצהיימר ובנתונים של מספר רגרסיות רב משתניות.
תוצאות המחקר הדגימו שקיימות השפעות ברורות של מוצא בקבוצות שונות. סך חלבון ה-Tauand phospho181-Tau היו נמוך יותר בקרב אוכלוסיית AA בכל הקבוצות (p < 0.0001), וחלבון ה-Aβ42 היה נמוך באופן ניכר בבקרות AA בהשוואה לבקרות של משתתפים לבנים (p < 0.0001). שילוב הרגרסיות הרב-משתניות של התפלגות נוזל מוח שדרתי, תוך שילוב התאמות למשתנים משותפים, גילה הערכות מקדם עבור AA הדומה לשינוי של 2 עשורים בגיל. תוך שימוש בנתונים של ההדמייה הנוירולוגית של מחלת האלצהיימר, פחות בקרות AA סווגו כ-AD אסימפטומטית חיובית לסמן ביולוגי (8.0% לעומת 13.4%). לאחר התאמה למשתנים, מודל הרגרסיות הרב-משתניות הפחית את ההבדל הזה, אך המשיך לחזות שכיחות נמוכה יותר של AD אסימפטומטית בקרב בקרות AA (9.3% לעומת 13.5%).
החוקרים הסיקו כי למרות שהסיכון לדמנציה גבוה יותר, מודלים מונעי נתונים מצביעים על תדירות נמוכה יותר של AD אסימפטומטית בבקרות AA, מה שמצביע על כך שדמנציה בקרב אוכלוסיות AA עשויה שלא להיות מונעת משיעורים גבוהים יותר של AD.
מקור: